spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăJustitieTudose insistă că Directia europeană pentru prezumţia de nevinovăţie va trebui transpusă...

Tudose insistă că Directia europeană pentru prezumţia de nevinovăţie va trebui transpusă ”mot-a-mot” în codurile penale din România

-

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat joi la Parlament că Directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie va trebui transpusă ”mot-a-mot” în codurile penale din România, precizând că dacă Parlamentul nu va face acest lucru în timp util, Guvernul va trebui să intervină, transmite News.ro.

- Reclama -

”Domnul ministru al justiţiei, Tudorel Toader a spus ceva. Bine, până la urmă a fost interpretat greşit. În discuţiile cu domnia sa mi-a spus ce-a vrut domnia sa să spună şi sunt de aceeaşi părere cu domnia sa. Dacă acele directive nu vor reuşi să fie transpuse în timp util în lege, Guvernul va trebui să intervină pentru a nu avea dificultăţi cu Comisia Europeană. Dar o transpunere exactă, mot-a-mot a Directivei”, a declarat Mihai Tudose, întrebat fiind de jurnalişti cum vede intenţiile parlamentarilor PSD şi ALDE de a amenda Codurile penale sub pretextul transpunerii directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img