spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAnalizeTudose a dat un tun imobiliar înainte de a demisiona

Tudose a dat un tun imobiliar înainte de a demisiona

-

Guvernul Tudose a adoptat, în 10 ianuarie, o Hotărâre prin care scoate din funcţiune şi casează o serie de imobile aflate în administrarea MApN şi situate în Bucureşti şi în mai multe municipii şi judeţe, stabilindu-le, totodată, şi o valoare contabilă care în unele cazuri este mică şi foarte mică, transmite Mediafax.

Astfel, Guvernul Tudose a adoptat, cu 5 zile înainte de demisia premierului, Hotărârea nr. 5/2018 privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului a unor construcţii şi amenajări la terenuri din cadrul unor imobile aflate în administrarea MApN, situate în judeţele Sibiu, Vâlcea, Timiş, Braşov, Dolj, Constanţa, Alba, Arad, Gorj, Cluj şi municipiul Bucureşti, în vederea scoaterii din funcţiune şi casării acestora.

- Advertisement -

Hotărârea a fost semnată de fostul premier Mihai Tudose şi contrasemnată de ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi de Daniela Pescaru, secretar de stat în ministrul Finanţelor publice,

Imobilele în cauză sunt identificate în anexa nr. 2 a HG, anexa nr. 1 fiind clasificată.

- Advertisement -

Primul imobil din anexa nr. 2 este situat în Bucureşti, pe bulevardul Ghencea nr. 43 A, Sectorul 6. Acesta este compus din 12 paviloane, care însumează o suprafaţă construită de aproximativ 1.400 de metri pătraţi, valoarea contabilă totală fiind de aproximativ 340.000 lei.

Un alt imobil este situat în municipiul Sibiu, pe strada Revoluţiei nr. 3-5. Acesta are o suprafaţă construită de 1.261 metri pătraţi şi o valoarea contabilă de 32.700 lei.

Imobilul din municipiul Râmnicu Vâlcea, situat pe str. Ştirbei Vodă nr. 140, are o suprafaţa construită de 88.00 mp şi o valoarea contabilă de 10.019 lei.

Mai multe pavilioane din comuna Giroc, judeţul Timiş, care au, fiecare în parte, o suprafaţă construită de 400 mp, au o valoare contabilă de 36,28 lei fiecare.

În comuna Ucea, judeţul Braşov, o reţea de canalizare de 20 metri lineari are valoarea contabilă de 403 lei, iar reţeau eletrică subterană de 50 metri lineari are valoarea contabilă de 0,20 lei. Valoarea contabilă totată a imobilului care are drumuri şi alei interioare betonate, platforme betonate, reţea de apă, electrică şi de canalizare este de 10.778 lei.

Imobilul din comuna Podari, judeţul Dolj, şi din municipiul Craiova, situat pe bulevardul Nicolae Romanescu nr. 221, are o suprafaţă totală de 856 de metri pătraţi şi o valoare contabilă de 155.000 de lei.

Tot în municipiul Craiova, pe strada Tancodromului nr. 10, figurează un imobil cu o suprafaţă construită de 111 mp, valoarea contabilă fiind stabilită la o sumă puţin sub 4.000 lei.

Un imobil din municipiul Târgu Jiu, situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 131, cu o suprafaţă construită de 912 mp, are o valoare contabilă de 136.000 lei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img