spot_img
36.1 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăJustitieTudorel Toader pune la punct CSM

Tudorel Toader pune la punct CSM

-

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, vineri, pe Facebook, că e bine ca fiecare „să ne cunoaştem şi să ne respectăm competenţele”, precizând că justiţia se realizează în sala de judecată, iar CSM dă avize consultative doar pentru legile justiţiei.

- Reclama -

„Recapitulând: Justiţia se realizează în sala de judecată; Legile se fac în Parlament; CSM dă avize consultative doar pentru legile justiţiei ! În rest – să ne cunoaştem şi să ne respectăm competenţele”, a scris, vineri, pe Facebook, Tudorel Toader.

Secţia pentru procurori a CSM a catalogat drept „afirmaţii grave la adresa justiţiei” declaraţiile din spaţiul public după condamnarea lui Liviu Dragnea, prin care s-a conturat imaginea unui sistem judiciar care nu este independent şi a unor judecători care îşi desfăşoară în mod discreţionar activitatea, la comandă politică.

„Secţia pentru judecători apreciază că afirmaţiile lansate în spaţiul public, prin care se conturează imaginea unui sistem judiciar care nu este independent şi, respectiv, a unor judecători care îşi desfăşoară în mod discreţionar activitatea, la comandă politică, cu încălcarea cadrului legal şi a libertăţilor civile ale cetăţenilor, conduită apreciată ca fiind abuzivă din perspectiva interpretării deciziilor instanţei de contencios constituţional sau a modului de adoptare a unei decizii penale, reprezintă afirmaţii grave la adresa justiţiei din România”, se arată într-un comunicat de presă al Secţia pentru procurori a CSM, remis MEDIAFAX.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...