spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăJustitieTudorel Toader îi dă replica lui Iohannis

Tudorel Toader îi dă replica lui Iohannis

-

Nimeni nu a afirmat că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub controlul ministrului Justiţiei, a scris miercuri Tudorel Toader, pe Facebook, în replică la discursul preşedintelui Klaus Iohannis de la bilanţul Ministerului Public.

„Pentru corecta informare a opiniei publice: art.132 din Constituţie prevede că ‘procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei’. Nimeni nu a afirmat că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub controlul ministrului Justiţiei”, se arată în mesajul postat de Tudorel Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că în România a devenit un „obicei” să se dezbată statutul procurorilor, caz în care a susţinut că se face „în mod deliberat” o confuzie pentru a se încerca o slăbire a independenţei acestora.

„A devenit un obicei în România să se dezbată intens statutul procurorului, se invocă frecvent articolul din Constituţie care stabileşte că activitatea procurorilor se desfăşoară sub autoritatea ministrului Justiţiei. Vreau să fiu foarte clar – sintagma din Constituţie este sub autoritatea ministrului Justiţiei şi în niciun caz în subordinea ministrului Justiţiei. Se face în mod deliberat o confuzie între aceste două sensuri, tocmai pentru a se induce ideea unui control mult mai amplu asupra procurorilor decât cel prevăzut de legea fundamentală. Este doar o încercare de a slăbi independenţa procurorilor şi de a legitima supunerea lor faţă de voinţa politicului, fapt inacceptabil”, a susţinut şeful statului, la bilanţul Ministerului Public pe anul 2017.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...