spot_img
10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăExterneTrump vrea capul liderului republican din Senat

Trump vrea capul liderului republican din Senat

-

Donald Trump l-a criticat marţi pe liderul republican din Senatul american, Mitch McConnell, şi a cerut partidului să îi întoarcă spatele politicianului veteran care l-a acuzat public pe fostul preşedinte că este „responsabil” pentru asaltul asupra clădirii Capitoliului din 6 ianuarie, informează AFP.

- Reclama -

Foarte discret după ce a părăsit Casa Albă, cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite declară astfel război deschis acestui fin strateg care i-a fost aliat multă vreme, un divorţ emblematic pentru disensiunile actuale din tabăra republicană.

„Mitch este un politician nemulţumit şi morocănos, care nu zâmbeşte niciodată şi dacă senatorii republicani rămân alături de el, nu vor mai câştiga”, a scris fostul preşedinte într-un comunicat usturător.

„Partidul Republican nu poate fi niciodată respectat sau puternic cu lideri politici precum Mitch McConnell,” a insistat Trump.

„Acum cifrele sale în sondaje sunt chiar mai mici decât oricând, distruge partea republicană din Senat şi, în acelaşi timp, face un rău teribil ţării noastre”, mai afirmă Donald Trump.

Mitch McConnell, în vârstă de 78 de ani, a votat sâmbătă pentru achitarea miliardarului republican în procesul intentat acestuia în Senat, apreciind că această instituţie nu este competentă să îl judece. Dar în acest proces, Mitch McConnell l-a declarat „responsabil moral şi în fapte” pentru asaltul asupra clădirii Capitoliului, soldat cu cinci morţi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img