spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăEconomieTrump și-a publicat DECLARAȚIA DE AVERE

Trump și-a publicat DECLARAȚIA DE AVERE

-

Preşedintele american Donald Trump şi-a publicat vineri declaraţia de avere, în care apar venituri de sute de milioane de dolari şi care face mai multă lumină în privinţa imperiului său de afaceri, relatează CNN conform news.ro.

Numai terenurile de golf i-au adus lui Trump venituri de 288 de milioane de dolari în ultimul an. Dintre aceştia, 19,8 milioane au venit de la clubul său din Bedminster, New Jersey, unde şi-a petrecut mai multe weekenduri ca preşedinte.

Declaraţia de 98 de pagini, semnată de Trump săptămâna aceasta şi publicată de Biroul de Etică Guvernamentală, acoperă perioada ianuarie 2016 – 15 aprilie 2017.

Trump a raportat venituri de 37,2 milioane de dolari anul trecut de la resort-ul Mar-a-Lago, din Florida, unde Trump l-a primit pe preşedintele Chinei şi a ordonat atacuri cu rachete împotriva Siriei. Clubul a dublat taxa de membru în ultimul an.

Veniturile de la Mar-a-Lago a fost cu 7,4 milioane de dolari mai mare decât în declaraţia precedent, din mai 2016.

Hotelul de lux de la Washington i-a adus, până la mijlocul lunii aprilie, venituri de 19,7 milioane de dolari. Acest hotel, deschis în septembrie, se află în centrul acuzaţiilor de conflicte de interese, pentru că guverne străine ar putea să îl folosească pentru a încerca să obţină favoruri din partea preşedintelui.

De asemenea, Trump a obţinut 7 milioane de dolari din cărţi şi 11 milioane de dolari de la concursul Miss Universe. Liderul de la Casa Albă mai primeşte 84.000 de dolari ca pensie de la Screen Actors Guild.

În total, Trump a obţinut venituri de aproximativ 600 – 650 de milioane de dolari sau mai mult. Documentele fac imposibilă calcularea exacta a sumelor, pentru că formularele le permit oficialilor guvernamentali să treacă cifre în funcţie de plafoane. De exemplu, terenul său de golf fin Aberdeen, Scoţia, este trecut ca având o valoare „peste 50 de milioane de dolari”.

Trump a anunţat că şi-a vândut toate acţiunile în iunie 2016, pentru a evita conflicte de interese, iar declaraţia publicată vineri pare să confirme acest lucru. Include, însă, venituri din capitaluri şi dividende, probabil de dinainte de vânzare.

Documentul face referire şi la un credit important – cuprins între cinci şi 25 de milioane de dolari – de la UBS Estate Investments. Creditul are o rată a dobânzii de 6,18%, pe care Trump l-a refinanţat de la Ladder Capital la o rată a dobânzii mult mai mică – 4,05%.

În total, Trump are ipoteci şi credite de cel puţin 311 milioane de dolari.

Declaraţia arată investiţiile, activele, venitul şi conturile de pensii ale preşedintelui, dar este diferită de declaraţia de impozit, depusă la Fisc, pe care Trump refuză să o publice şi care ar arăta mult mai multe despre afacerile sale, inclusiv eventuale legături de afaceri în străinătate, atât directe, cât şi indirecte.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img