Trump: România, una din țările din fabrica de făcut bani a lui Biden

0
2208

Președintele SUA, Donald Trump, l-a criticat, într-o conferință de presă, pe potențialul său contracandidat Joe Biden, fost vicepreședinte în mandatul lui Barack Obama, reluând acuzele aduse fiului candidatului democrat, Hunter Biden, care ar fi încasat sume importante fiind cooptat în boardul unei companii energetice a unui oligarh local. În acest context, președintele american a menționat și România ca una din țările unde familia Biden și-ar fi însușit sume de bani necuvenite, transmite Profit.ro.

Numele României revine într-un scandal din politica internă a SUA, zvonuri importante că foști reprezentanți ai Administrației democrate ar fi fost protagoniștii unor cazuri de corupție în relația bilaterală. După ce fostul primar al New York-ului și actual avocat al președintelui american, Rudy Giuliani, a menționat România, acum este chiar rândul lui Trump să facă acest lucru, denunțând potențiale legături infracționale ale unor oficiali americani pe teritoriu românesc. Este o ironie ca, după ce Ambasada americană în București a avut un discurs vehement anticorupție față de mersul lucrurilor din România în ultimii ani, acum chiar de peste Ocean să vină zvonuri sau chiar informații potrivit cărora SUA au exportat corupție în România în timpul fostului președinte Barack Obama, comentează profit.ro.

Primul care a lansat alegații cu privire la prezumtive cazuri de corupție ale unor oficiali democrați în România a fost Rudy Giuliani, avocat al lui Trump, cu o experiență relevantă în trecut ca procuror anti-mafia. „Stați să vedeți de România!”, afirmase acesta într-o intervenție televizată de la începutul acestei luni.