Trump recunoaște că fiul său s-a întâlnit cu o rusoaică

0
Clinton said after voting on election day, "it's a humbling feeling." REUTERS/Adrees Latif

Donald Trump a recunoscut duminică faptul că fiul său s-a întâlnit cu o avocată rusă ”pentru a obţine informaţii” despre rivala sa în alegerile prezidenţiale din 2016, Hillary Clinton, şi a catalogat ”total legală” o întâlnire denunţată drept un indiciu a unei tentative de complicitate cu Moscova, relatează AFP.

”Fake News scriu, o invenţie pură, că eu sunt îngrijorat pe tema întâlnirii pe care minunatul meu fiu, Donald, a avut-o la Trump Tower” în iunie 2016. ”Este vorba despre o întâlnire pentru a obţine informaţii despre opozanta mea, total legală, iar asta se face întotdeauna în politică – Şi asta nu a condus nicăieri. Eu nu ştiam nimic!”, scrie el.

Atunci când un intermediar i-a promis informaţii compromiţătoare provenind de la Guvernul rus despre Hillary Clinton, fiul său, Donald Trump Jr., a acceptat cu entuziasm să se întâlnească cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia în Trump Tower, la Manhattan. Avocata a negat mai târziu că ar avea legături cu Kremlinul.

Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, şi directorul său de campanie de la acea vreme, Paul Manafort, au fost de asemenea prezenţi.