spot_img
10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeTrump propune cel mai mare buget din istoria Americii

Trump propune cel mai mare buget din istoria Americii

-

Proiectul de buget, prezentat de administrația americană pentru anul financiar 2020 , este cel mai mare buget din istoria Statelor Unite, cu cheltuieli estimate la aproape 5 trilioane de dolari, inclusive 750 de miliarde pentru apărare și 8,6 miliarde pentru ridicarea de ziduri și bariere la granița cu Mexic. Totoadată prevede reducerea cu aproape 2 miliarde a programelor sociale, inlcusiv ajutorul de șomaj și asigurările medicale.

Donald Trump speaks at his election night rally in Manhattan. REUTERS/Carlo Allegri

Bugetul prevede și reducerea cu peste 20% a cheltuielilor pentru emisiunile pentru străinătate, reducere care ar urma să afecteze și radio Europa Liberă/Libertatea. Se propune între altele, închiderea redacțiilor pentru Georgia și Caucazul de Nord și sistarea „operațiunii în Muntenegru și Macedonia”. Sunt afectate deasemeni Vocea Americii, Radio Asia Libera și radio Marti pentru Cuba precum și alte initiative media americane, dedicate străinătății.

- Advertisement -

Propunerea va fi trimisă acum în Congres unde se va decide forma finală a bugetului, care de multe ori este foarte diferită de propunerea administrației. În anul bugetar 2019, Congresul american a aprobat pentru posturile de radio Europa Liberă/Libertatea un buget de 124 de milioane de dolari desi administrația propusese numai 91 de milioane.

„În multe țări sunt mulți care ar vrea să plecăm” a comentat președintele ineriam al companiei Daisy Sindelar „dar ne vom continua misiuna vitală, cu sprijinul tuturor celor interesanți din Statele Unite, așa cum am făcut-o și pînă acum”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img