Trump propune cea mai mare reformă a taxelor de la Ronald Reagan/ Reacția lui Clinton

0
468

Într-un discurs susținut la clubul economic din Detroit, capitala industriei americane de automobile, candidatul republican Donald Trump a propus un moratoriu privind orice noi reglementări și o scădere generală a impozitelor, caracterizând cei opt ani de mandat ai lui Barack Obama drept o povară pentru antreprenori.

„Orașul Detroit este exemplul grăitor al eșecului politicii economice al adversarei mele”, a declarat candidatul republican. Intervenția a fost întreruptă în mai multe rânduri de manifestanți favorabili contracandidatei sale democrate.

„Ea este candidata trecutului. Noi suntem viitorul”, a spus Trump despre Hillary Clinton, prezentată drept moștenitoarea erei Obama.

Miliardarul a denunțat din nou tratatele de liber-schimb. „Hillary Clinton a susținut acordurile comerciale care au făcut acest oraș să-și piardă slujbele și bogăția”, a declarat Donald Trump, făcând referire la tratatul semnat de Bill Clinton în 1993 cu Mexic și Canada.

Candidatul republican a spus că va propune o reformă a taxelor care va aduce cea mai mare revoluție în domeniu din era fostului președinte Ronald Reagan.

El a subliniat că planul său economic „contrastează ca ziua de noapte” cu cel al democratei Hillary Clinton.

REACȚIA LUI CLINTON: Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, susține că planul economic propus de republicanul Donald Trump nu face decât să îi favorizeze pe cei bogați și că „nu ajută economia sau vasta majoritate a americanilor”, relatează DPA.Reacționând pe Twitter la discursul privind politica economică susținut anterior luni de candidatul republican, Clinton a scris că Trump „nu doar că pune în pericol securitatea noastră națională, dar pune în pericol și economia”.În cadrul unei vizite de campanie în Florida, fosta șefă a diplomației americane a subliniat de asemenea că planul economic al contracandidatului republican va aduce beneficii marilor corporații, prin importantele reduceri fiscale pe care le prevede, notează și agenția EFE.”Planurile sale fiscale oferă mari reduceri de taxe marilor companii și celor mai bogați”, a spus Clinton.

Trump a spus că mulți muncitori din SUA vor beneficia de o scădere până la zero a impozitului de venit în baza planului său și că portițele legale care serveau anumite interese speciale vor fi eliminate.

Republicanul a subliniat că planul său va da un impuls pentru „repornirea Americii”. „Este un lucru posibil și nici măcar nu va fi greu”, a spus Trump.

Donald Trump a precizat că va reduce „masiv reglementările” guvernului, apreciind că excesul de reglementare costă SUA două trilioane de dolari anual.

„Voi avea un scop care primează când vine vorba de reglementare: vreau ca joburile și bogăția să rămână în America”, a afirmat omul de afaceri.

„Este timpul să renunțăm la ancora care ne trage în jos”, a spus el, precizând că va institui „un moratoriu temporar” asupra oricăror noi reglementări.

„Nu mai câștigăm. Dar când voi fi președinte vom începe din nou să câștigăm. Grupa mare”, a dat asigurări candidatul republican la președinția SUA.

Printre propunerile concrete ale lui Trump se numără reducerea impozitului pe venit de la 39,6% la 33% și cea a impozitului pe profitul societăților de la 35% la 15%.