spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăArmataTrump ordonă Pentagonului să nu mai recruteze transgender

Trump ordonă Pentagonului să nu mai recruteze transgender

-

Președintele american, Donald Trump, a semnat vineri un document ordonând Pentagonului să nu mai recruteze persoane transgender, dar lasă Departamentului Apărării misiunea de a dispune în cazurile acelora care sunt deja înrolate, relatează AFP.

- Reclama -

În acest document transmis secretarului Apărării, Jim Mattis, Donald Trump subliniază, de asemenea, că Pentagonul nu mai asigură plata tratamentelor medicale pentru militarii transgender care se află deja în cadrul armatei.

La sfârșitul lunii iulie, președintele Donald Trump a scris într-o serie de mesaje pe Twitter că nu le va mai permite persoanelor transgender să slujească în armata SUA în nicio calitate.

”După consultări cu generalii și cu experții mei militari, vă rugăm să luați la cunoștință că guvernul Statelor Unite nu va accepta sau nu va permite persoanelor transgender să slujească în nicio calitate în armata SUA”, a scris Trump pe Twitter.

”Armata noastră trebuie să se concentreze pe o victorie decisivă și totală și nu poate suporta povara unor costuri medicale enorme și perturbările pe care persoanele transgender le-ar antrena. Mulțumesc”, a mai spus președintele american.

Decizia anunțată de Trump se înscrie într-un context de presiuni exercitate de către o parte a taberei republicane pentru a anula măsurile luate de către administrația lui Barack Obama în favoarea persoanelor transgender, un subiect foarte polemic în SUA, în pofida unui număr foarte mic de persoane în cauză.

Potrivit Ministerului Apărării din SUA, ar exista între 2.500 și 7.000 de persoane transgender, la o armată de 1,3 milioane de militari în activitate.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img