spot_img
22.6 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizeTrump înainte de întâlnirea cu Macron: E JIGNITOR CE FACE

Trump înainte de întâlnirea cu Macron: E JIGNITOR CE FACE

-

Preşedintele american Donald Trump a apreciat vineri că este „foarte jignitor” ca omologul său francez Emmanuel Macron să sugereze că Europa ar trebui să-şi creeze propria armată pentru a se proteja de duşmani potenţiali, inclusiv SUA, transmit Reuters și Agerpres.

- Reclama -

„Foarte jignitor, dar poate că Europa ar trebui mai întâi să-şi achite contribuţia corectă faţă de NATO, pe care Statele Unite o subvenţionează foarte mult”, a scris Trump pe Twitter de îndată ce a ajuns în Franţa unde se va întâlni cu Macron.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat – într-un interviu difuzat marţi de postul de radio Europe 1 – că Europa nu va putea să se apere fără ”o armată europeană adevărată”, relatează AFP.

”Europenii nu vor fi apăraţi dacă nu se decide constituirea unei armate europene adevărate. Faţă de Rusia, care este la frontierele noastre şi care a arătat că poate fi ameninţătoare (…), trebuie să avem o Europă care să se apere singură mai mult, fără să depindă doar de Statele Unite şi într-o manieră mai suverană”, a pledat şeful statului francez în interviul înregistrat luni seara.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...