spot_img
1.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăExterneTrump doreşte să mute Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim

Trump doreşte să mute Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim

-

Un consilier al lui Donald Trump a declarat că l-a auzit de mai multe ori pe preşedintele ales al Statelor Unite că doreşte mutarea Ambasadei Americane de la Tel Aviv la Ierusalim. Această mişcare reprezintă o problemă controversată în contextul conflictului israelo-arab, în lipsa unui acord de pace cu palestinienii.

Este o prioritate a preşedintelui ales, Donald Trump, a declarat Kellyanne Conway, în timpul unui talkshow. Trump doreşte să mute Ambasada Americană de la Tel Aviv la Ierusalim, o decizie care, în timp, a fost amânată de către diferiţi preşedinţi americani. Conway a fost directoare de campanie a lui Donald Trump, iar în prezent este consilier principal. „Ca preşedinte ales, l-am auzit pe Trump repetând de mai multe ori acest lucru” – a spus ea. În timpul campaniei pentru preşedinţie, Trump a făcut această afirmaţie, o promisiune politică de altfel, care în trecut nu a fost respectată de foştii preşedinţi ai SUA.

În general, politica americană tratează statutul Ierusalimului ca pe o problemă care trebuie rezolvată prin negocieri cu palestinienii, în cadrul unui acord de pace. Aceştia doresc Ierusalimul de Est drept capitală a viitorului lor stat. Pentru evrei Ierusalimul este capitala eternă. Recent, ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, declara că ar fi înţelept ca mutarea Ambasadei Americane la Ierusalim să nu fie o prioritate când Doland Trump îşi începe mandatul de preşedinte. Ar fi o eroare să fie un punct focal, a spus Lieberman, enumerând alte chestiuni esenţiale, precum stabilitatea Autorităţii Palestiniene şi ameninţarea Hamas-Hezbollah-Iran.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img