spot_img
22.2 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăArmataTrump despre retragerea trupelor americane din Coreea de Sud: "La momentul potrivit,...

Trump despre retragerea trupelor americane din Coreea de Sud: „La momentul potrivit, va fi” un subiect de actualitate, ne costă

-

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că nu a discutat cu liderul nord-coreean Kim Jong Un despre retragerea trupelor americane din Coreea de Sud şi că nu va avea loc o astfel de retragere.

- Reclama -

În comentarii făcute pentru televiziunea Fox News la bordul aeronavei prezidenţiale Air Force One, difuzate miercuri şi preluate de Reuters, Trump a afirmat, la întoarcerea din Singapore, că i-ar plăcea să aducă acasă militarii americani din peninsula coreeană, din cauza costurilor. Subiectul nu este de actualitate, dar „la momentul potrivit, va fi”, a spus el.

- Advertisement -

După summit-ul americano-nord-coreean de marţi, din Singapore, Trump a anunţat că nu vor mai avea loc manevre militare comune ale Statelor Unite cu Coreea de Sud. Secretarul de stat Mike Pompeo a precizat miercuri că exerciţiile respective vor fi reluate dacă Phenianul nu continuă cu bună-credinţă negocierile de pace.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img