Trump: Departamentul de Justiție al SUA este STATUL PARALEL

0
59
Donald Trump looks at a mask of himself as he speaks during a campaign rally in Sarasota, Florida. REUTERS/Carlo Allegri

Președintele american Donald Trump susține că Departamentul de Justiție al SUA este statul paralel și cere, totodată, punerea sub acuzare a fostului director FBI, James Comey și a unui asistent al fostei secretare de stat, Hillary Clinton.

„Ajutorul de vârf al lui Hillary cea Necinstită, Huma Abedin, a fost acuzat de încălcarea protocoalelor de securitate de bază.  A pus Parole Secrete în mâinile agenților străini. Mai țineți minte pozele cu marinari pe submarine? La închisoare! Trebuie ca Departamentul de Justiție al Statului Paralel să ia acțiune, într-un final? De asemenea, Comey și alții”, a fost mesajul președintelui Trump postat pe rețeaua de socializare Twitter

Segmentul mesajului care menționează încălcarea protocoalelor de securitate pare a fi o referire la un raport publicat de site-ul de știri conservator, Daily Caller, scrie AP.

Trump s-a folosit de informațiile care au ieșit recent la iveală despre un comportament părtinitor al unor oficiali din cadrul FBI împotriva șefului de stat pentru acuza „statul paralel” din SUA că luptă împotriva sa. Printre membrii FBI acuzați se numără și unii care au lucrat pentru Robert Mueller, avocatul special însărcinat cu cercetarea implicării Kremlinului în alegerile prezidențiale din 2016.