spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăExterneTrump, condiție pentru Kim Jong Un

Trump, condiție pentru Kim Jong Un

-

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat miercuri că liderul nord-coreean, Kim Jong Un, trebuie să facă un gest „semnificativ” pentru a spera la o ridicare a sancţiunilor impuse ţării sale din cauza programului său nuclear, relatează AFP.

„Nu am ridicat sancţiunile. Mi-ar plăcea să o fac, dar pentru asta trebuie să fie ceva semnificativ de cealaltă parte”, a declarat Donald Trump cu mai puţin de o săptămână înainte de cel de-al doilea summit al său, prevăzut la Hanoi, cu omul forte de la Phenian.

- Advertisement -

„Preşedintele Kim şi cu mine avem relaţii foarte bune, nu aş fi surprins să văd că ceva va reuşi”, a adăugat el fără alte precizări.

„Cred că vom face multe progrese”, a mai spus liderul de la Casa Albă. „Nu cred că va fi ultima întâlnire”, a continuat el.

- Advertisement -

La finalul primei lor întâlniri, în iunie, la Singapore, Donald Trump şi Kim Jong Un au semnat o declaraţie vagă în favoarea „denuclearizării Peninsulei Coreene”. Ulterior, nu s-a înregistrat niciun progres notabil, cele două părţi având interpretări diferite ale acestui angajament.

Cei doi lideri urmează să se întâlnească la 27 şi 28 februarie la Hanoi.A

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img