spot_img
33.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăExterneTrump: "China va decide dacă ne ajută cu Coreea de Nord. Dacă...

Trump: „China va decide dacă ne ajută cu Coreea de Nord. Dacă nu vor face acest lucru, nu va fi bine pentru nimeni”

-

Președintele american, Donald Trump, a afirmat că este pregătit „să rezolve” singur problema nord-coreeană. fără ajutorul Chinei, potrivit declarațiilor citate duminică de cotidianul Financial Times, cu câteva zile înainte de vizita omologului său chinez, Xi Jinping, relatează AFP.

- Reclama -

„În cazul în care China nu va rezolva Coreea de Nord, vom face noi acest lucru”, a declarat președintele american cu intenția evidentă de a-și arăta determinarea și fermitatea, înainte de a-l primi pe liderul de la Beijing, Xi Jinping, joi și vineri, la reședința sa privată Mar-a-Lago, în Florida.

La întrebarea dacă este posibil ca Statele Unite să acționeze singure, fără să aștepte ajutorul Chinei, Donald Trump a răspuns: „Absolut”, fără să ofere mai multe detalii.

„China va decide dacă ne ajută cu Coreea de Nord (…) Dacă nu vor face acest lucru, nu va fi bine pentru nimeni”, a adăugat liderul administrației de la Casa Albă în interviul acordat cotidianului financiar britanic.

Ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, a făcut cunoscut mai devreme în cursul aceleiași zile că Statele Unite intenționează „să pună presiune” pe China pentru ca aceasta „să acționeze” împotriva cursei înarmării nucleare a Coreii de Nord.

”Singura țară care poate stopa Coreea de Nord este China și ei o știu (…) Ei trebuie să acționeze și noi vom continua să punem presiune pe China pentru a acționa”, a afirmat Nikki Haley într-un interviu difuzat duminică de canalul de televiziune ABC.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...