spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAnalizeTrump: China nu va mai putea "să fure locurile de muncă şi...

Trump: China nu va mai putea „să fure locurile de muncă şi bogăţia americanilor”

-

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat marţi China, în discursul său din Congres privind Starea Uniunii, că nu va mai putea „să fure locurile de muncă şi bogăţia americanilor” şi a cerut „schimbări structurale” din partea Beijingului pentru a pune capăt practicilor sale comerciale „neloiale”, relatează AFP.

„Am mult respect pentru preşedintele Xi şi lucrăm la un nou acord comercial cu China, dar trebuie să includă schimbări structurale reale pentru a pune capăt practicilor comerciale neloiale, a reduce deficitul nostru cronic şi a proteja locurile de muncă americane”, a afirmat preşedintele Statelor Unite, care a declanşat un adevărat război comercial împotriva Chinei pentru a o aduce la masa negocierilor.

- Advertisement -

Donald Trump şi omologul său Xi Jinping au încheiat un armistiţiu de 90 de zile cu prilejul summitului lor de la Buenos Aires, pe 1 decembrie. Ulterior, au început negocierile care includ pe agendă reechilibrarea balanţei comerciale în favoarea SUA, dar şi respectarea proprietăţii intelectuale sau transferul forţat de tehnologie.

Cele două părţi, care au discutat deja la Beijing şi Washington şi urmează să se întâlnească din nou în curând în capitala Chinei, sunt discrete în ce priveşte stadiul acestor discuţii înainte de termenul limită de la 1 martie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img