spot_img
-0.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăEconomieTrump: "China complică foarte mult lucrurile în privinţa relaţiei cu Coreea de...

Trump: „China complică foarte mult lucrurile în privinţa relaţiei cu Coreea de Nord”

-

Preşedintele american, Donald Trump, consideră că Beijingul „complică lucrurile” în ce priveşte dosarul nord-coreean, în timp ce negocierile între Washington şi Phenian sunt în impas, transmite AFP conform Agerpres.

„China complică foarte mult lucrurile în privinţa relaţiei cu Coreea de Nord”, a declarat miercuri Trump, reafirmând totodată că el are „o relaţie fantastică” cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, pe care l-a întâlnit la mijlocul lunii iunie în Singapore.

President Trump and first lady Melania arrive for the state dinner with China’s President Xi Jinping and China’s first lady Peng Liyuan at the Great Hall of the People in Beijing.
REUTERS/Jonathan Ernst

„O parte a problemei cu Coreea de Nord este legată de diferendele comerciale cu China”, a continuat el, reafirmând voinţa sa de a revizui natura legăturilor comerciale dintre Washington şi Beijing.

„Vom vedea ce se va întâmpla (cu Coreea de Nord), dar trebuia să acţionez asupra Chinei în ce priveşte comerţul deoarece era cu adevărat nedrept pentru ţara noastră”, a arătat liderul de la Casa Albă, deplângând faptul că predecesorii săi „au închis ochii” în acest dosar.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img