AcasăEconomieTrump anunță reduceri masive de taxe

Trump anunță reduceri masive de taxe

-

Președintele american Donald Trump a primit luni la Casa Albă 12 directori de companii, promițându-le scăderi „masive de taxe și o reducere cu 75% a reglementărilor”, informează AFP și Reuters.

„Considerăm că putem să reducem reglementările cu 75%, poate chiar mai mult”, a afirmat el, dând asigurări, fără a-și detalia proiectele, că securitatea angajaților și protecția mediului ar fi garantate.

„Vom reduce masiv taxele, deopotrivă pentru clasa de mijloc și pentru companii”, a adăugat el, exprimându-și din nou dorința de „a readuce locurile de muncă” în SUA și de a favoriza producția pe teritoriul american.

El și-a reiterat de asemenea promisiunea de a impune o taxă mare de frontieră pentru companiile care vor să importe produse în SUA după ce au mutat producția în străinătate. Trump a adăugat totuși că cei care vor dori să deschidă fabrici în SUA vor primi rapid autorizații de construcție.

Printre directorii de companii prezenți la întâlnirea de la Casa Albă s-au numărat Mark Fields (Ford), Marillyn Hewson (Lockheed Martin), Alex Gorsky (Johnson & Johnson), Michael Dell (Dell), Elon Musk (SpaceX) sau Kevin Plank (Under Armour).

- Advertisment -

Must Read

Soțul lui Merkel: Nemții sunt leneși

0
Joachim Sauer, soţul cancelarului german Angela Merkel, a renunţat marţi la stilul rezervat care a marcat de obicei declaraţiile sale publice şi a deplâns...