Trump acuzat de fostul său secretar de stat: Face lucruri ilegale, nu-i place să citească, nu citeşte briefinguri, nu vrea să intre în detalii privind multe lucruri, ci preferă pur şi simplu să spună ‘Asta cred eu’/ REPLICA LUI TRUMP: Era prost ca noaptea şi nu ştiam cum să scap de el mai repede

0
155

Fostul secretar de stat Rex Tillerson susţine că a fost nevoit să-l informeze în destule ocazii pe preşedintele Donald Trump că acţiunile pe care i le cerea nu sunt legale şi l-a caracterizat pe liderul american drept „destul de indisciplinat”, relatează dpa.

„Atât de des preşedintele spunea ‘Asta vreau să faci’ şi ‘Aşa vreau eu să procedez’, iar eu trebuia să-i spun ‘Dle preşedinte, înţeleg ce vreţi să faceţi dar nu puteţi proceda aşa. Este ilegal’ „, a declarat Tillerson joi, la o strângere de fonduri.

Donald Trump tosses off his overcoat as he speaks at a campaign event in an airplane hangar in Rome, New York. REUTERS/Carlo Allegri

UPDATE: Preşedintele american Donald Trump l-a numit vineri pe fostul său secretar de stat Rex Tillerson „prost ca noaptea” şi „al naibii de leneş”, la o zi după ce fostul diplomat a declarat public că l-a avertizat în numeroase rânduri pe liderul de la Casa Albă să nu facă lucruri care ar încălca legea, relatează Reuters.”Mike Pompeo face o treabă foarte bună, sunt foarte mândru de el. Predecesorul lui, Rex Tillerson, nu avea capacitatea mentală necesară. Era prost ca noaptea şi nu ştiam cum să scap de el mai repede. Era al naibii de leneş. Acum este cu totul altceva, există o atitudine minunată la Departamentul de Stat”, a postat Trump pe Twitter.

Tillerson a făcut aceste declaraţii în Texas, la prima sa apariţie publică în aproape nouă luni, după ce preşedintele practic l-a concediat.

Remarcile fostului secretar de stat şi CEO al ExxonMobil au fost preluate de CBS şi de Houston Chronicle vineri.

Tillerson a confirmat că, în opinia sa, Rusia a încercat să se amestece în alegerile prezidenţiale din 2016, pentru a submina încrederea. El a spus că preşedintele rus Vladimir Putin a fost „foarte calculat” şi că „joacă şah tridimensional”.

Secretary of State Rex Tillerson shakes hands with Russian Foreign Minister Sergei Lavrov at the start of their meeting in Moscow. Russia has accused the U.S. of breaking international law with its missile strike on Syria last week

El a vorbit despre relaţia sa dificilă cu Trump, pe care nu l-a întâlnit niciodată până la numirea în funcţie, şi despre preocupările sale pentru alegători.

„Voi fi sincer cu dvs, mă tulbură că poporul american pare să vrea să ştie atât de puţin despre unele chestiuni încât sunt mulţumiţi cu 128 de caractere”, a spus Tillerson, referindu-se la Twitter. El a insistat că acest lucru nu reprezintă o critică asupra lui Trump.

Tillerson a mai spus că este greu „să lucrezi pentru un om care este destul de indisciplinat, nu-i place să citească, nu citeşte briefinguri, nu vrea să intre în detalii privind multe lucruri, ci preferă pur şi simplu să spună ‘Asta cred eu’ „.