spot_img
4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăExterneTrump a vorbit la telefon cu premierul Netanyahu care urmează să meargă...

Trump a vorbit la telefon cu premierul Netanyahu care urmează să meargă în D.C

-

Președintele american Donald Trump și premierul israelian Benjamin Netanyahu au purtat ieri un dialog telefonic pe care ambele părți l-au caracterizat ulterior ca „foarte cald”, transmit agențiile de presă internaționale. Trump l-a invitat pe Netanyahu la Casa Albă, luna viitoare, iar acesta a acceptat.

- Reclama -

Administrația Obama a avut relații proaste cu guvernul Netanyahu.

Discuția s-a axat pe securitatea în Orientul Mijlociu și pe acordul nuclear al comunității internaționale cu Iranul. Cei doi au convenit să se consulte frecvent pe teme regionale. Președintele american a subliniat că pacea dintre Israel și palestinieni poate fi negociată doar direct de părțile implicate.

Anterior convorbirii de duminică, Washingtonul anunțase, prin purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, începutul demersurilor pentru mutarea la Ierusalim a ambasadei americane în Israel.

De cealaltă parte, municipalitatea din Ierusalim aprobase construcția a 566 de locuințe noi pentru coloniștii evrei în estul Ierusalimului. Pe de altă parte, cabinetul de securitate israelian a decis să amâne promovarea în parlament a unei decizii prin care ar urma să se anexeze o colonie din Cisiordania aflată la șapte km de Ierusalim. Amânarea ar permite coordonarea politicilor lui Netanyahu și Trump în problema palestiniană, arată presa israeliană, potrivit DPA.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img