spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeTrump a semnat ordinul executiv pentru ridicarea zidului la graniţa mexicană și...

Trump a semnat ordinul executiv pentru ridicarea zidului la graniţa mexicană și blocarea de fonduri pentru mai multe metropole americane

-

Preşedintele Donald Trump a semnat miercuri seara un ordin executiv de iniţiere a construirii zidului la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic. Simultan, miliardarul republican a semnat un alt ordin pentru a bloca acordarea de fonduri federale pentru metropolele americane considerate ”sanctuare” pentru imigranţii ilegali, printre acestea se numără Los Angeles, San Francisco, dar şi New York City, transmite Reuters conform news.ro.

- Reclama -

Liderul american a menţionat într-un interviu exclusiv pentru televiziunea ABC că ridicarea zidului promis din campania electorală va începe în următoarele luni la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic. De asemenea, acesta a promis că liderii mexicani ”vor rambursa absolut 100% finaţarea zidului” către Statele Unite.

Trump a precizat că ridicarea zidului va începe din banii contribuabililor americani, dar în final liderii mexicani vor plăti pentru zidul destinat să puna capăt imigraţiei de la graniţa sudică a Statelor Unite.

 De asemenea, negocierile pentru rambursarea vor începe cât de curând posibil între Washington şi Ciudad de Mexico.

Anterior, presa americană a scris că preşedintele va începe de miercuri să ia măsuri în domeniul imigraţiei, inclusiv în vederea construirii unui zid la frontiera cu Mexic.

Insistenţa miliardarului republican ca liderii mexicani să plătească construirea zidului a fost una dintre cele mai populare promisiuni pe care le-a făcut în campanie. Însă, Mexicul a anunţat în mai multe rânduri că nu va plăti nimic.

Trump a declarat la începutul acestei luni că lucrările de construcţie vor fi finanţate iniţial cu fonduri aprobate de Congres şi că aceste sume vor fi rambursate ulterior de către Mexic. Însă, liderul american nu a precizat cum va garanta aceste plăţi.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...