spot_img
19.6 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăExterneTrump a obținut în Senat numirea unui ultra conservator Procuror General al...

Trump a obținut în Senat numirea unui ultra conservator Procuror General al SUA

-

Senatul Statelor Unite l-a confirmat miercuri pe republicanul Jeff Sessions în postul de procuror general (ministru al Justiției) în guvernul lui Donald Trump, transmit agențiile internaționale de presă.

- Reclama -

Senatorul de Alabama a fost votat de 52 dintre colegi, față de 47 împotrivă, cvasi-totalitatea grupului democrat votând „nu”, relevă AFP, care adaugă că majoritatea republicană a fost unită în favoarea nominalizării, anunțată din 18 noiembrie.

Acest ultraconservator de 70 de ani a fost primul senator care s-a alăturat candidatului Donald Trump în timpul alegerilor primare republicane din 2016.

Procurorul general supervizează FBI (poliția federală), cei 93 de procurori federali din SUA, precum și Biroul de alcool, tutun, arme de foc și explozivi (ATF), administrația penitenciară, Marshals Service (USMS), specializat în căutarea fugarilor, și agenția de luptă antidrog (DEA).

Pe 10 ianuarie, în debutul audierii sale de confirmare în Senat, senatorul Sessions s-a angajat să protejeze drepturile minorităților și mai ales ale afroamericanilor, în contextul acuzațiilor de rasism care i-au fost aduse, relata atunci AFP.

‘Înțeleg în profunzime istoria drepturilor civile și impactul teribil pe care discriminarea necontenită și sistemică, precum și restricțiile asupra dreptului de vot l-au avut asupra surorilor și fraților noștri afroamericani‘, a declarat la acel moment senatorul conservator.

Evenimentul, foarte mediatizat, a fost perturbat de manifestanți ai grupului Code Pink și de un bărbat deghizat în militant al organizației rasiste Ku Klux Klan, purtând cagulă și robă albe. ‘Nu puteți să mă arestați! Ce, trebuie să aștept învestitura?’, le-a strigat acesta polițiștilor care încercau să-l dea afară din incintă.

Jeff Sessions este reprezentantul de frunte al opoziției față de imigrație din Senat, unde este prezent din 1997.

Numirea sa a creat nemulțumiri și din cauza unor afirmații cu conotații rasiste făcute în anii 1980, pe când era procuror federal în statul conservator Alabama, și care l-au împedicat să fie confirmat într-un post de judecător federal.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...