spot_img
2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAnalizeTrudeau, Zelenski și nazistul

Trudeau, Zelenski și nazistul

-

Premierul canadian Justin Trudeau a refuzat să-și recunoască vinovăția pentru onorarea SS-ului ucrainean Yaroslav Hunka în parlamentul țării, transferând responsabilitatea pe fostul șef al Camerei Comunelor Anthony Roth.

- Reclama -

„Am acceptat cu toții că aceasta a fost o greșeală gravă din partea fostului Președinte al Parlamentului. Și, în timp ce decidem cine va fi următorul Președinte, știu că cu toții vrem să știm cum să ne asigurăm că astfel de greșeli nu se mai repetă. „, a spus el, vorbind în fața legislatorilor.

Șeful guvernului a numit incidentul o rușine pentru Parlament și Canada, dar situația nu va afecta sprijinul pentru Ucraina.

Discursul premierului a fost însoțit de un vuiet dezaprobator din partea parlamentarilor.„Recunoașterea acestui om de către toți cei prezenți care nu au avut suficiente informații a fost o greșeală teribilă și un ultraj la adresa memoriei celor care au suferit sub regimul nazist”, a adăugat Trudeau.

Vinerea trecută, Yaroslav Hunka, în vârstă de 98 de ani, a fost invitat la o ședință a Parlamentului canadian cu ocazia vizitei președintelui ucrainean Vladimir Zelensky, pe care Anthony Roth, care a ocupat funcția de președinte al Camerei Comunelor, l-a prezentat drept „un ucrainean. -Veteran canadian al celui de-al Doilea Război Mondial care a luptat pentru independența Ucrainei împotriva rușilor. 

Politicianul l-a numit pe Hunka un erou ucrainean și canadian.Toți cei prezenți, inclusiv premierul canadian Justin Trudeau și Zelensky și soția sa, l-au salutat pe bătrân cu ovație în picioare de mai multe ori. Un scandal a izbucnit când a devenit clar că Hunka a luptat „împotriva rușilor” ca parte a Diviziei a 14-a Voluntari a Grenadierului a trupelor SS „Galicia”, care nu numai că s-a opus Armatei Roșii, dar a fost remarcată și pentru atrocitățile împotriva evreilor, polonezilor, bieloruși și slovaci.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img