spot_img
30.3 C
București
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăMehedințiTronsonul de cale ferată Belgrad-Novi Sad de pe calea ferată de mare viteză...

Tronsonul de cale ferată Belgrad-Novi Sad de pe calea ferată de mare viteză Belgrad-Budapesta la start

-

Tronsonul de cale ferată Belgrad-Novi Sad, în cadrul căii ferate internaționale de mare viteză Belgrad-Budapesta, va fi dat sâmbătă în funcțiune în prezența președintelui Serbiei Aleksandar Vučić și premierului Ungariei Viktor Orban.

- Reclama -

Vučić și Orban vor merge cu noul tren ”Soko” de la gara Belgrad Centru și până la Novi Sad, unde se vor adresa presei, a comunicat Serviciul de presă al președintelui Republicii.

Calea Ferată Belgrad-Novi Sad a fost terminată la finele anului trecut, iar după aceea a fost efectuată testarea căii ferate pe care trenurile vor atinge viteza și până la 200 de km/H, astfel că distanța între cele două orașe se va parcurge în 35 de minute.

Ministrul Tomislav Momirović a spus în urmă cu câteva zile că biletul de tren de la Belgrad până la Novi Sad cu trenul ”Soko” va costa 300 de dinari într-o direcție în perioada promoțională, pe când transportul pe această relație va fi gratuit pentru copiii până la 7 ani care sunt însoțiți de părinți.

Acesta este un proiect capital în infrastructura feroviară după 138 de ani de la darea în funcțiune a primei căi ferate din Serbia și 46 de la darea în funcțiune a căii ferate Belgrad-Bar.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...