spot_img
20.3 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăAnalizeTRIPLUL CONDAMNAT DE LA VÂRFUL GUVERNULUI: Costel zis Bitanu’, huliganul ”școlit” la...

TRIPLUL CONDAMNAT DE LA VÂRFUL GUVERNULUI: Costel zis Bitanu’, huliganul ”școlit” la o universitate fantomă

-

Costel Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului, despre care zilele trecute au apărut dezvăluiri care indică că are cel puțin 3 condamnări penale la activ are o istorie plină de scandaluri. Despre Barbu se spune că ar fi omul de încredere al premierului Ludovic Orban,

- Reclama -

Costel Barbu, zis Bitanu’, e genul de politician cu apucături huliganice: a sărit să bată arbitrii la un meci de fotbal între sate, a organizat o răscoală împotriva unui om de afaceri care concesionase o baltă în Teleorman, a fost declarat  incompatibil ca primar, dar a găsit o soluţie tradiţională: şi-a lăsat soţia în funcţie, era descris personajul în ziarul Adevărul.

Cariera politicianului Costel Barbu se învârte în jurul comunei Suhaia din judeţul Teleorman, aflată la câţiva kilomteri de Dunăre. În 2008, Bitanu’ a fost ales primar din partea PDL, într-o regiune dominată de PSD.

DEZVĂLUIRILE DIN ADEVĂRUL, 10 DECEMRBIE 2019:

În 2009, dihonia s-a lăsat peste sat. Un om de afaceri din zonă, Eduard Dinu, a concesionat o baltă de paşte de la marginea comunei şi le-a interzis localnicilor să mai arunce undiţa în apă. Aşa a început răscoala de la Suhaia. Imediat, Costel Barbu i-a convocat pe săteni la primărie, le-a pus la dispoziţie maşini, tractoare şi buldozere şi, împreună, au luat cu asalt casa afaceristului.

„Puhoiul de oameni, aproximativ 200 de persoane s-a dezlănţuit la vederea oamului de afaceri şi cu buldozerul au distrus gardul casei, au incendiat un autoturism Dacia, au răsturnat un Jeep şi au spart geamurile de la casă şi de la uşi. Toate acestea se întâmplau în prezenţa edilului şef, care era urcat pe una dintre maşini şi flutura titlul de proprietate al bălţii“, a explicat procurorul Cocuţa Ruscu, căci răscoala a devenit caz penal. Revolta a fost  transmisă şi la TV. Prezent în platoul emsiunii „Acces Direct“, publicistul Florian Bichir comenta: „Aduce a răscoala de la 1907“.

Huliganul Bitanu’

La evaluarea pagubelor, Eduard Dinu a observat că, pe lângă bunurile distruse, îi lipseau două autovehicule de tip ATV şi ustensilele pentru pescuit. Localinicii nu plecaseră cu mâna goală. În 2014, Costel Barbu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice.

Costel Barbu e un suporter înfocat al echipei de fotbal din localitate, pe care a sponsorizat-o din bugetul primăriei. La un derby de tradiţie între Tineretul Suhaia şi CS Nanov, Costel Barbu s-a transformat din primar în huligan: i-a înjurat şi ameninţat pe arbirii şi pe observatorul meciului. A primit şase etape de suspendare şi o amendă de 200 de lei. Era recidivist, conform presei locale.

În 2013, Costel Barbu, aflat deja la al doilea mandat în fruntea comunei, a fost găsit incompatibil de ANI.

Ca primar, era şi şeful soţiei sale, Polexia, referent în cadrul Compartimentului Impozite şi Taxe Locale, Control Comercial şi Urbanism. Legea interzice afacerile de familie în funcţii publice.

Doi ani mai trziu, după ce sentinţa a rămas definitivă, prefectul din Teleorman l-a demis din funcţia de edil. Cine era prefect? Carmen Dan. Însă Costel Barbu a rămas în primărie pe funcţia de city manager. „Am dat concurs. A venit un reprezentant de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi a făcut parte din comisie. Totul este perfect legal“, a declarat Barbu pentru „Adevărul“ în primăvara lui 2016.

La alegerile locale din 2016, pentru că avea interdicţie să candideze, Bitanu a aruncat-o în cursă pentru primărie pe soţia sa, Polexia, care e şi azi primăriţă.

(…) De profesie, Costel Barbu e jandarm. Ulterior, ca să-şi mai cosmetizeze CV-ul, a urmat cursurile „prestigioasei“ universităţii private Alexandru Ghica din Alexandria, o fabrică de diplome frecventată de majoritatea politicienilor din Teleorman, în frunte cu Liviu Dragnea, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Universitatea a fost închisă de procurori. În prezent, Bitanu e singurul demnitar din Guvern care nu şi-a publicat nici CV-ul, nici declaraţia de avere.(n.red-între timp și-a publicat declarația de avere)

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img