spot_img
1.6 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeTren urban și metropolitan în Dâmbovița/Șeful CJ: Vom asigura conexiunea feroviară între...

Tren urban și metropolitan în Dâmbovița/Șeful CJ: Vom asigura conexiunea feroviară între rețeaua metropolitană a municipiului Târgoviște și rețeaua metropolitană București-Ilfov

-

Astăzi, împreună cu directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate, Ion Alexandru Simu, am semnat protocolul de colaborare dintre Consiliul Județean Dâmbovița și CFR S.A., document care vizează atât introducerea de servicii de tren urban și metropolitan în #𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚, cât și asigurarea conectării rețelei de căi ferate din județ cu principalele coridoare feroviare naționale. Intenția mea este ca, într-o primă etapă, să introducem servicii de #𝐭𝐫𝐞𝐧 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 și #𝐦𝐞𝐭𝐫𝐨𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐚𝐧 pe trei secțiuni feroviare existente, respectiv: 𝐌𝐢𝐣𝐚 – 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞;𝐅𝐢𝐞𝐧𝐢-𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞; 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞 – 𝐓𝐢𝐭𝐮, a anunțat pe Facebook președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

- Reclama -

În a doua etapă, pe lângă modernizarea gărilor și haltelor din județ, vom dezvolta noi servicii de transport călători pe ruta 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞 – 𝐓𝐢𝐭𝐮 – 𝐒𝐚̆𝐛𝐚̆𝐫𝐞𝐧𝐢 – 𝐂𝐡𝐢𝐭𝐢𝐥𝐚, astfel încât să asigurăm conexiunea feroviară între rețeaua metropolitană a municipiului Târgoviște și rețeaua metropolitană București-Ilfov. Sunt convins că, prin încheierea acestui protocol, vom reuși să facem din transportul cu trenul unul din mijloacele principale de transport de persoane și mărfuri. În acest fel, vom avea mai puține autoturisme și camioane pe străzile din județul nostru, dar vom putea călători rapid și mult mai economic atât între localitățile dâmbovițene, cât și în afara județului, mai spune Ștefan..

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img