spot_img
17.9 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalize3 lucruri de știut despre creditele Prima Casă

3 lucruri de știut despre creditele Prima Casă

-

Cele mai bune decizii se iau pe baza celor mai bune informații prin urmare toți beneficiarii Programului Prima/Noua Casă ar trebui să știe că:

- Reclama -

Creditele Prima Casă permit modificarea dobânzii prin înlocuirea Robor cu IRCC. Pentru trecerea de la ROBOR la IRCC (IRCC=Indice de Referință pentru Creditele Consumatorilor) beneficiarul creditului trebuie să adreseze băncii o cerere în acest sens. Ulterior, la solicitarea scrisa a Finanțatorului, FNGCIMM va întocmi un act aditional la contactul de garantare. 

Un imobil achiziționat prin Programul Prima/Noua Casă poate fi închiriat – Pentru închirierea unui imobil achiziționat prin Programul Prima/Noua Casă beneficiarul trebuie să obțină în primul rând acordul băncii finanțatoare. Ulterior va solicita în scris acordul Ministerului Finanțelor – Direcția Generală de Trezorerie şi Datorie Publică, la care va ataşa acordul băncii. Demersurile catre Minister pot fi făcute de Finanțator în numele beneficiarului sau direct de către beneficiar. 

Un imobil achiziționat prin Programul Prima/Noua Casă poate fi vândut – Pentru înstrăinarea imobilului legislația în vigoare prevede următoarele situații:

• înainte de expirarea interdicției de 5 ani, doar prin:

–  rambursarea integrală, anticipată sau la termen a creditului, cu acord de radiere emis de FNGCIMM, la solicitarea scrisă a băncii;

– preluarea creditului de către o persoană eligibilă în cadrul Programului, ulterior, la solicitarea scrisă a băncii, FNGCIMM va emite un act adițional la contractul de garantare.

În ambele situații beneficiarii trebuie să se adreseze băncii finanțatoare, pentru a întreprinde demersurile aferente, în funcție de speță.

• după expirarea interdicției de 5 ani cu acordul Băncii și al Ministerului de Finanțe.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...