spot_img
1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasămediuTrei directori Facebook daţi pe mâna Parchetului german fiindcă NU au cenzurat...

Trei directori Facebook daţi pe mâna Parchetului german fiindcă NU au cenzurat pretinse mesaje anti migranţi

-

Parchetul din orașul Hamburg examinează o plângere împotriva a trei directori ai rețelei de socializare Facebook, acuzați că nu au acționat suficient împotriva comentariilor rasiste ale internauților în Germania pe fondul crizei migrației, a relatat luni săptămânalul Der Spiegel pe site-ul său, potrivit AFP, transmite Agerpres.

„A fost depusă o plângere pentru incitare la ură. Aceasta este în prezent examinată”, a confirmat luni pentru AFP Parchetul din Hamburg, oraș unde se află sediul Facebook din Germania.

„Facebook Germania încurajează difuzarea unor incitări la ură, a unor materiale pasibile de pedeapsă, prin acțiunile sale din Germania”, se arată în plângerea depusă de avocatul bavarez Chan-jo Jun împotriva a trei directori ai Facebook Germania, explică Spiegel Online.

CITI’I SI: ȘOCANT/ VIDEO/ Merkel vrea să le ia slujbele și copiii celor care SCRIU pe facebook mesaje NEGATIVE despre migranți/ Și cei care dau SHARE vor fi sancționați la fel/ÎNREGISTRARE MERKEL-ZUCKERBERG

Rețeaua de socializare a creat o funcție care le permite utilizatorilor să semnaleze comentariile rasiste, însă acestea nu sunt sistematic șterse, Facebook atrăgându-și critici din partea autorităților germane, în contextul în care sosirea în Germania a sute de mii de solicitanți de azil a determinat înmulțirea comentariilor online care îndeamnă la ură.

Avocatul Chan jo-Jun a semnalat rețelei Facebook peste 60 de comentarii, considerate a fi incitări la ură și la calomnie sau care reprezentau apeluri la violență. Majoritatea nu au fost șterse, cu justificarea că nu încălcau carta rețelei de socializare, potrivit Spiegel Online.

CITITI SI:Facebook Germania îi promite lui Merkel MĂSURI DURE împotriva celor care postează mesaje anti refugiați

Ministrul german de Justiție, Heiko Maas, a trimis la sfârșitul lunii august o scrisoare rețelei Facebook pentru a cere o mai bună aplicare a cartei sale comunitare, menită a garanta suprimarea mesajelor rasiste.

Facebook Germania a anunțat la mijlocul lunii septembrie noi măsuri pentru combaterea rasismului în rândul utilizatorilor săi, propunând în special un parteneriat cu o organizație care controlează conținutul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img