spot_img
9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăExterneTransnistria a anulat gratuităţile în transportul public

Transnistria a anulat gratuităţile în transportul public

-


Administraţia de la Tiraspol a anulat de la începutul anului gratuităţile în transportul public, informează o televiziune de la Tirasol, preluată de agenţia IPN, relatează Radio Europa Liberă.
Şi-au pierdut dreptul de a mai călători gratis pensionarii, părinţii cu mulţi copii, şi alte categorii de persoane. Numai soldaţii în termen se mai bucură de acest privilegiu. Persoanele care anterior circulau gratuit cu transportul public vor plăti acum o rublă (1,4 lei). Preţul normal al biletului este de 2,5 ruble în transportul orășenesc şi 3 ruble în transportul care face legătura dintre oraşe (3,60 şi 4,30 lei).

La începutul anului se anunţa că pensionarii din Transnistria vor primi în 2015 mai puţini bani de la bugetul regiunii. Şeful administraţiei separatiste, Evgheni Şevciuk, preciza că a redus la jumătate adaosul de 100 de ruble (aproape 10 dolari) oferit pensionarilor în ultimii ani în calitate de sprijin suplimentar. Pensia medie în stânga Nistrului este de aproximativ 100 de dolari. În decembrie, Evgheni Şevciuk a anunţat că în 2015 salariile şi pensiile nu vor fi majorate din cauza problemelor bugetare tot mai grave cu care se confruntă regiunea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img