spot_img
5 C
București
miercuri, decembrie 25, 2024
AcasăALEGERI 2020Transexualul lui Cîțu

Transexualul lui Cîțu

-

de Bogdan Tiberiu Iacob preluare Inpolitics

Cel mai recent scandal cu premierul Cîțu în epicentru e amorsat de ziarul ”Libertatea” astăzi, ziarul relevînd că unele materiale laudative la adresa acestuia au fost scrise de o profesoară americană la solicitarea unui consilier guvernamental, apropiat al ei, care s-a dat drept jurnalist la Digi 24. Un scandal care ridică anumite semne de întrebare, pentru că e posibil ca nu competențele în materie de liberalism să fi contat la solicitarea sprijinului americancei, ci chestiuni legate de sex/LGBTQ.

Pe scurt, Libertatea arată că o influenceriță cunoscută în SUA a publicat pe siteul Digi 24 materiale în care premierul Cîțu e lăudat pentru liberalismul său, solicitată fiind de un consilier al premierului, Alexandru Butiseacă, care, spune profesoara, i-a solicitat respectivele articole prezentându-se drept ziarist la Digi 24.
Profesoara zice că da, Butiseacă zice că nu. Unul dintre ei minte.
În sprijinul spuselor consilierului vine acțiunea în sine: de unde pînă unde un intelectual american scrie niște chestii după ureche, despre un personaj pe care nici nu îl cunoaște, dintr-o țară îndepărtată?
Mult mai probabil e ce spune Butiseacă, anume că profesoara Deirdre McCloskey e o veche cunoștință de a sa. Deirdre McCloskey e absolventă de economie la Harvard cu o lucrare despre oțelul britanic.
În prezentarea sa de pe siteul Digi 24, despre profesoară se spune că ”e considerata la ora actuala cea mai influenta voce liberala din lume”.

O glumă bună, am spune.

Mult mai cunoscută la nivel mondial este Deirdre McCloskey pentru cu totul altceva.
Mai precis, este unul dintre cei mai faimoși – dacă nu cel mai faimos – transsexual din lumea științei.
Născută bărbat, cu numele Donald, a trăit cu acest statut sexual pînă la vîrsta de 53 de ani, în 1995 luînd decizia de a deveni femeie, ceea ce s-a întîmplat printr-o serie complicată de operații chirurgicale și tratamente extrem de costisitoare, incluzînd schimbarea de voce. O parte a acestora tratamente au fost efectuate, coincidență, în statul Iowa, în perioada în care acolo studia Florin Cîțu.
Din acel moment, mărturisește ea într-un interviu, cei doi copii rezultați dintr-o căsnicie de 30 de ani, au refuzat să-i mai vorbească vreodată.
Deirdre McCloskey este, cum spuneam, una dintre vocile cele mai respectate ale lumii în materie de drepturi ale transsexualilor și LGBT, în general, a scris cărți despre asta și merită tot respectul pentru curajul de a-și asuma fățiș alt gen decît cel din naștere într-o perioadă în care occidentul nu era la fel de deschis ca astăzi în problemele respective.

Marea întrebare este dacă serviciile sale au fost solicitate de Florin Cîțu în calitatea sa de economistă cu vederi liberale sau de voce puternică și respectată în sînul comunității LGBTQ, ceea ce ar putea avea semnificații în contextul dezbaterilor agitate din PNL legate de viitoarea orientare politică a partidului: progresistă sau conservatoare?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img