spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeTransBaiul, legătura între localitățile din zona Valea Teleajenului cu Valea Prahovei și...

TransBaiul, legătura între localitățile din zona Valea Teleajenului cu Valea Prahovei și apoi prin golul alpin urcă județul Brașov: Va prelua traficul de pe DN 1

-

Autoritățile din două județe, Prahova și Brașov, promit că în doi ani vom avea în sfârșit nu doar o alternativă la mult prea aglomeratul DN1, ci două care să ne scape de coloanele kilometrice de mașini care se formează pe serpentinele din zona Valea Prahovei.Un proiect anunțat în urmă cu zece ani de autoritățile de la acea vreme, dar pentru care nu au găsit sursă de finanțare, a revenit recent în discuțiile dintre administrațiile județelor Prahova și Brașov. Este vorba despre Trans Baiul, un drum care traversează munții Baiului, taie județul Prahova în două, făcând legătura între localitățile din zona Valea Teleajenului cu Valea Prahovei și apoi, prin golul alpin urcă spre Brădet, în județul Brașov, scrie ziare.com.

- Reclama -

Paralel cu acest proiect, va fi amenajat un alt drum județean care să preia traficul de pe DN1 din dreptul comunei Bănești. Acest al doilea drum se va intersecta într-un anumit punct cu TransBaiul.

- Advertisement -

Conform Biroului de Presă al Consiliului Județean Prahova, Trans Baiul va uni localitățile Azuga – Bușteni – Gura Vitioarei, prin modernizarea mai multor drumurilor județene existente deja, dar care nu au continuitate.

Traseul propus va face legătura ”între mai multe tronsoane de drumuri județene, începând din orașul Azuga, respectiv Bușteni, traversând Golul alpin Munţii Baiului până la Trăisteni și continuând pe DJ 102I (Trăisteni– Teşila), DJ 101T (Teşila – Vărbilău), DJ 102 (Vărbilău – Poiana Vărbilău) şi DJ 100G (Poiana Vărbilău – Gura Vitioarei), până în comuna Gura Vitioarei”, conform sursei citate. Comuna Gura Vitioarei se învecinează cu orașul Văleni de Munte de unde se ajunge în DN1A, drum național care unește Ploieștiul de Brașov.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img