spot_img
1.8 C
București
duminică, decembrie 4, 2022
AcasămareTraian Băsescu despre finanţarea campaniilor electorale: Nu există partid care să fie...

Traian Băsescu despre finanţarea campaniilor electorale: Nu există partid care să fie curat, toate se finanţează cu bani negri

-

Nu există partid care să fie curat, a spus fostul președinte Traian Băsescu. El a adăugat că nu candidaţii sunt cei care se ocupă de finanţarea campaniilor electorale, însă aceştia au responsabilitatea morală în acest sens, transmite Digi 24.

- Reclama -

Nu există partid care să fie curat. Candidaţii nu prea au fost cei care s-au ocupat de finanţare, dar candidaţii au responsabilitatea lor morală”, a declarat Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă toate partidele se finanţează cu bani negri, fostul şef al statului a răspuns: „Da, aşa este”.

La întrebarea dacă acesta este un autodenunţ, fostul preşedinte a răspuns: „Am văzut declaraţia domnului Cocoş, că a finanţat parte din campania mea din 2009. Pentru mine, campania a costat 18,5 milioane de lei, peste patru milioane de euro, la paritatea respectivă. Ultima campanie a costat mai puţin de jumătate în cazul ambilor candidaţi (n.r. -Victor Ponta şi Klaus Iohannis). Lucrurile sunt putrede la finanţarea campaniilor electorale şi ar trebui să avem un moment zero”.

Referitor la finanţarea campaniei sale electorale de către Dorin Cocoş, Traian Băsescu a spus că nu cunoştea detalii despre operaţiunile de finanţare a campaniei, precizând că un candidat „nu ştie mare lucru pentru că nici nu e treaba lui”. „Un candidat nu se implică el însuşi în finanţare. Nu cred că există candidat atât de naiv încât să creadă că din contribuţiile membrilor de partid se face campania. Nici nu trebuie luat de bun tot ce spun oamenii care ajung acum la DNA”, a precizat Traian Băsescu, la Gândul Live.

Întrebat dacă ştia că „s-au strâns patru milioane în campanie”, Traian Băsescu a negat, însă a adăugat că putea doar bănui. „Cine nu bănuieşte?”, s-a întrebat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img