spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăhighlightTraian Băsescu: Bugetarii de la SRI și DNA vor să pună șeaua...

Traian Băsescu: Bugetarii de la SRI și DNA vor să pună șeaua pe patrie

-

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, miercuri seara, în cadrul emisiunii „Nașul”, moderată de Radu Moraru, despre decizia CCR în cazul SRI și despre instituțiile de forță din România.

Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, referitor la decizia CCR privind interceptările în dosarele penale, că singura instituţie care are dotarea necesară pentru a face „ascultări la nivel mare” este SRI, precizând că un stat în care instituţiile de forţă vor să ştie totul naşte „grozăvii”.

- Advertisement -

„Riscul este să nu mai conteze alegerile. Daca s-ar continua spectacolul de la parchete si in 2016, nu ar mai conta cine castiga alegerile. Pentru că sunt 2-3 instituții care rezolva tot. Probeleme țării trebuie rezolvate de cei aleși si care raspund in fata electoratului, nu de niste bugetari care pun șeaua pe patrie. Am mai avut inainte de revolutie instituții care au pus șeaua pe patrie și ajunsesem să mâncăm tacâmuri.  Când ai puterea sa schimbi viata omului ti se pare că esti un Dumnezeu” , a susținut fostul președinte.

„In momentul de fata, singurii care au dotarea tehnica necesara sa faca ascultare la nivel mare, este SRI-ul. Aici trebuie să avem mare grijă. Știm ce grozavii poate genera un stat in care institutiile de forta vor sa stie ce in casa fiecaruia.  Eu scot bani de pe card pentru ca nu vreau sa se stie unde am fost si ce am mancat. In ce ma privește, vreau sa am sentimentul că nu sunt ca o gaza intr-un pahar”, a declarat Băsescu.

- Advertisement -

„Știu cum am lasat statul. Potentialul statului e urias in raport cu cetateanul. Daca nu intevine acel echilibru, pe de o parte politicul, pe de o parte respectarea drepturilor omului, în mod categoric am o strangere de inima uitandu-ma cum stau sefii de partide ingrijorati, gata sa spuna „Sa traiti!” si la un caporal, cum Parlamentul este pur si simplu decimat.Riscam ca alegerile sa fie irelevante și Romania a mai avut astfel de situatii. Avand in vedere experienta celor din CCR, cred ca se gandesc la acelasi lucru. Nu vreau ca peste 5 ani sa ne trezim intr-un stat în care sa conteze doar ce decid institutiile de forta”, a mai declarat fostul președinte.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img