spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăActualitateTraficantul de minori din dosarul exploziv de la Iași eliberat

Traficantul de minori din dosarul exploziv de la Iași eliberat

-

Fondatorul asociaţiei Kasta Morrely din Iaşi, Morel Bolea, a fost pus în libertate, miercuri, în urma unei decizii a Curţii de Apel Iaşi, după ce săptămâna trecută fusese arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de minori.

- Reclama -

Curtea de Apel a admis astfel contestaţia formulată de Morel Bolea, după ce Tribunalul Iaşi decisese, joia trecută, să emită pe numele său un mandat de arestare. Decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

Fondatorul asociaţiei Kasta Morrely din Iaşi, Morel Bolea, a fost arestat preventiv în 10 noiembrie, pentru 30 de zile, pentru trafic de minori.

Anchetatorii l-au reţinut iniţial pe Bolea, după percheziţiile la gruparea din Iaşi care racola minori prin intermediul unui ONG şi al unei agenţii de modelling. Suspectul se afla într-un imobil cu 11 femei.

Surse judiciare au precizat că ancheta procurorilor a pornit de la o sesizare vizând o acuzaţie de viol ajunsă acum doi ani la Parchetul de pe lângă Tribunal. 

După primele cercetări efectuate «in rem», anchetatorii au constatat că situaţia depăşea aria lor de competenţă şi au sesizat DIICOT.

„În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, ar fi fost recrutate prin intermediul unei organizaţii neguvernamentale şi a unei agenţii de modelling, înfiinţate în municipiului Iaşi, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare şi abuz emoţional). Până la acest moment, în urma cercetărilor, au fost identificate cinci persoane vătămate. Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală”, au comunicat procurorii DIICOT.

Cunoscut în lumea mondenă a Iaşiului, Morel Bolea coordonează activitatea a două asociaţii, EuroDemos şi Kasta Morrely. Ambele asociaţii au beneficiat constant de finanţări din partea Primăriei Iaşi, prima pentru organizarea unor dezbateri asupra drepturilor omului, simpozioane sau concursuri, iar a doua, pentru organizarea anuală a unui festival de modă.

Tinerele care au depus mărturie în faţa anchetatorilor ar fi declarat că asociaţiile respective derulau tot felul de activităţi dubioase, unele fete susţinând chiar că ar fi fost abuzate sexual.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img