spot_img
3.1 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAnalizeToți pensionarii maghiari au primit o primă de pensie de 1082 lei...

Toți pensionarii maghiari au primit o primă de pensie de 1082 lei și vor avea și cea de-a 13-a pensie

-

Cea de-a 13-a pensie se va acorda în luna februarie. Hotărârea a fost semnată astăzi, a anunţat, marţi, Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei.

- Reclama -

Într-o înregistrare video, postată pe pagina sa de Facebook, premierul a explicat că nu demult s-a încheiat discuţia cu membrii Consiliului Persoanelor Vârstnice. “În ultimul an şi jumătate, concetăţenii noştri mai în vârstă au fost deosebit de afectaţi. Am analizat ce putem face pentru ei”, a declarat politicianul.

Acesta a mai subliniat că economia Ungariei a reuşit să revină la traiectoria de creştere unde se situa înainte de pandemia de coronavirus, economia are o performanţă bună. În noiembrie a acestui an, toţi pensionarii au primit o primă de pensie de 80 000 forinţi (1082 de lei), “însă nu dorim să ne oprim aici”, a subliniat premierul.

Viktor Orbán a mai transmis că, de anul viitor, pensiile vor fi majorate cu 5% şi va fi reintrodusă şi “cea de-a 13-a pensie, luată de stânga” politică, pe care o vor primi toţi pensionarii în luna februarie. Hotărârea în acest sens a fost semnată astăzi, a adăugat prim-ministrul ungar.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img