spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeTomac: Guvernul să intervină în procesul pe care l-am deschis la CJUE...

Tomac: Guvernul să intervină în procesul pe care l-am deschis la CJUE și să ceară Austriei despăgubiri de miliarde. Vă garantez că Austria își înmoaie abordarea în 24 de ore

-

Miniştrii de Interne reuniţi în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) au convenit că ridicarea controalelor la frontiera cu Bulgaria şi România în cadrul Schengen e unul dintre domeniile care ar trebui să beneficieze de o atenţie specială din partea Consiliului Schengen pentru următorul ciclu 2023-2024.La Consiliu JAI reunit zilele acestea nu a participat Lucian Bode (PNL), ministrul de Interne, a acuzat liderul PMP. Europarlamentarul Eugen Tomac a calificat drept o sfidare decizia de acum a Consiliului, în condițiile în care România merită de peste 10 ani să fie în Schengen.

- Reclama -

Totodată, Tomac a reproșat lipsa de interes pe subiectul Schengen a Guvernului Ciucă și a președintelui Klaus Iohannis.

Întrebat dacă există pârghii de a pune presiune pe Austria, așa încât să grăbim lucrurile, europarlamentarul a răspuns: „Guvernul să intervină în procesul pe care l-am deschis la CJUE și să ceară Austriei despăgubiri de miliarde. Vă garantez că Austria își înmoaie abordarea în 24 de ore”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img