spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeTomac: Guvernul poate merge mâine la CJUE. Spun de aproape un an...

Tomac: Guvernul poate merge mâine la CJUE. Spun de aproape un an că singura cale scurtă pe care o avem la dispoziţie pentru a intra în Schengen cât mai curând este un proces la CJUE

-

Preşedintele PMP, Eugen Tomac afirmă vineri că Guvernul poate merge mâine la CJUE şi că de aproape un an spune că singura cale scurtă pe care o avem la dispoziţie pentru a intra în Schengen cât mai curând este un proces la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. ”Îi recomand premierului Ciolacu să nu mai aştepte până la Consiliul JAI din decembrie, deoarece sigur nu se va schimba nimic până atunci”, mai spune europarlamentarul, precizând că singura cale prin care Guvernul României se poate adresa CJUE este prin procesul pe care l-a deschis el.

”Guvernul poate merge mâine la CJUE. Spun de aproape un an că singura cale scurtă pe care o avem la dispoziţie pentru a intra în Schengen cât mai curând este un proces la CJUE.De aceea, am deschis o acţiune la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene(CJUE) în data de 6 februarie împotriva Consiliului Uniunii Europene pentru a constata abuzul de drept al Austriei şi încălcarea Tratatului Uniunii Europene şi a Tratatului de Funcţionare al UE privind accesul României în spaţiul Schengen”, afirmă europarlamentarul PMP. 

- Advertisement -

El arată că se bucură că, după ce Comisia Europeană a transmis CJUE că susţine demersul pe care l-a iniţiat împotriva Austriei, Guvernul României ia în calcul să se alăture acestui proces.

”Îi recomand premierului Ciolacu să nu mai aştepte până la Consiliul JAI din decembrie, deoarece sigur nu se va schimba nimic până atunci. Singura cale prin care Guvernul României se poate adresa CJUE este prin procesul pe care l-am deschis conform prevederilor TFUE articolul 263, care spune clar că legalitatea oricărui act al Consiliului UE poate fi contestată în termen de două luni. Acesta a fost motivul pentru care am deschis procesul în ultima zi când putea fi formulată această acţiune”, mai arată Tomac. 

- Advertisement -

Potrivit eurodeputatului, ”Austria trebuie să plătească pentru acest abuz, deoarece România pierde anual peste zece miliarde de euro, iar românii sunt ţinuţi în afara frontierelor UE fără nicio justificare”. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img