spot_img
19.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeTomac dezvăluie ”un nou eşec de proporţii la şedinţa de la Luxembourg”...

Tomac dezvăluie ”un nou eşec de proporţii la şedinţa de la Luxembourg” al lui Daea

-

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, vorbeşte, sâmbătă, despre ”un nou eşec de proporţii la şedinţa de la Luxembourg” al ministrului Petre Daea, care nu a avansat problema fermierilor români. Potrivit acestuia, situaţia generată de importurile crescute de produsele agroalimentare provenite din Ucraina va fi discutată doar la propunerea Slovaciei şi Poloniei, iar România ”va fi absentă şi va vota doar ceea ce vor propune alte state”.

- Reclama -

”Daea – un nou eşec de proporţii la şedinţa de la Luxembourg. Săptămâna viitoare, pe 25 aprilie, va avea loc, la Luxembourg, o reuniune a miniştrilor agriculturii din Uniunea Europeană. Şedinţa este extrem de importantă ţinând cont de contextul generat de războiul din Ucraina ce a afectat puternic piaţa agroalimentară din statele est-europene”, a transmis, sâmbătă, Eugen Tomac.

Liderul PMP afirmă că, în ultimele zile, ”ministrul Daea, încercând să-i convingă pe agricultorii români că are soluţii la criza cerealelor, a tot făcut trimitere la această reuniune susţinând că aici se vor lua decizii privind suplimentarea fondurilor pentru România”.

”Prezint aici proiectul ordinii de zi a şedinţei de la Luxembourg. Din păcate, putem observa că nu există nicio propunere de decizie pe care consiliul de miniştri ai agriculturii din UE s-o adopte cu privire la criza cerealelor. De asemenea, am aflat ieri, 21 aprilie, că, la propunerea Slovaciei şi a Poloniei, se va discuta, pe ordinea de zi suplimentară, situaţia generată de importurile crescute de produsele agroalimentare provenite din Ucraina. Deci doar cele doua state au ceva de spus, nu şi România”, a mai transmis Tomac.

Potrivit acestuia, ”Daea a înregistrat din nou un eşec major pentru că, la această reuniune, trebuiau deja luate decizii deoarece agricultorii români îşi strigă neputinţa de luni de zile”.

”Mai mult decât atât, pentru că, prin ţara noastră, prin Solidarity Lanes, au fost exportate peste 60% din cerealele provenite din Ucraina, aveam obligaţia şi legitimitatea să venim cu un plan de măsuri. Cu iniţiative noi, cu solicitări de fonduri şi multe alte propuneri.

Din păcate, România, şi de această dată, va fi absentă şi va vota doar ceea ce vor propune alte state”, susţine liderul PMP.

Tomac crede că ”toate acestea se întâmplă pentru că PSD şi PNL, în loc să-l demită, au făcut scut în jurul lui Daea la moţiunea dezbătută în această săptămână în Parlament”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img