Tomac: Dacă facem un pol de dreapta nu înseamnă că PMP susține candidatura lui Iohannis

0
77

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că, dacă se va reuşi crearea unui pol politic anti-PSD cu ajutorul partidelor de opoziţie, acest lucru nu înseamnă şi că Mişcarea Populară îl va susţine pe Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat de preşedinte al României.

Liderul PMP a enumerat alegerile care pot fi câştigate de către această construcţie politică – alegerile europarlamentare din 2019, alegerile locale şi alegerile parlamentare din 2020, iar când i s-a pus în vedere că a omis alegerile prezidenţiale, a răspuns: „La prezidenţiale e simplu”.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că PMP îl va susţine pe Klaus Iohannis pentru al doilea mandat de preşedinte al României, Eugen Tomac a răspuns că nu asta a vrut să spună şi că o astfel de decizie trebuie luată, până la urmă, în interiorul partidului.

„Nu am spus asta (că PMP îl va susţine pe Iohannis la alegerile prezidenţiale – n.r.), am spus deocamdată că singurul lucru care este obligatoriu este să începem să discutăm. Dacă vom reuşi să fim raţionali, să creăm această structură mult mai devreme, vom fi mult mai credibili în ochii românilor. Dacă vom căuta scuze pentru tot felul de chestiuni, atunci şi PMP va merge singur în toate celelalte bătălii, şi la europarlamentare şi aşa mai departe. (…) Nu ezit nimic, spun doar ce este realist, iar un candidat pentru o funcţie atât de importantă îl decide un partid, nu îl decide o persoană, iar eu reprezint un partid, şi când partidul va lua o decizie cu privire la opţiunile noastre politice, pe orice construcţie, atunci voi fi în măsură să le susţin”, a explicat Tomac.