spot_img
18.2 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăBasarabiaTomac acuza furtul alegerilor din Moldova

Tomac acuza furtul alegerilor din Moldova

-

Cum se fură alegerile prin îngrădirea dreptului la vot: Milioane de cetățeni ai R. Moldova din diaspora, umiliți din nou de slugile Moscovei din instituțiile de peste Prut. Josnică, ticăloasă și revoltătoare este decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de la Chișinău de a deschide doar 150 de secții de vot în diaspora, afirma pe facebook europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

- Reclama -

Este clar că CEC urmărește o agendă politică, în niciun caz interesul și dreptul cetățenilor din Republica Moldova de a vota. Oficial, peste hotare locuiesc în jur de 800.000 de cetățeni ai R. Moldova. În realitate sunt, firește, mult mai mulți, oameni care pun preț pe libertate și democrație și solicita asta, prin vot, și statului în care s-au născut. Încercarea de a-i reduce la tăcere pe cei incomozi regimului este o tactică veche, specifică regimurilor staliniste. Miza alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie este uriașă. Kremlinul încearcă prin orice mijloace să aibă cât mai mulți parlamentari în viitorul legislativ de la Chișinău. Eu sunt convins însă că românii din Republica Moldova și din diaspora vor ieși masiv la vot și vor utiliza fiecare secundă pentru a vota democrația, libertatea si apropierea europeană de România și lumea occidentală, mai spune Tomac.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...