spot_img
13.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeToader îl dă de gol pe Tudose

Toader îl dă de gol pe Tudose

-

Premierul este subiect de sesizare a CCR, după cum și președintele Senatului, după cum și președintele Camerei Deputaților. În niciun caz, ministrul Justiției nu este abilitat să sesizeze CCR, a declarat ministrul Justiției Tudorel Toader.

Toader a mai spus că ministrul Justiției nu este abilitat să sesizeze CCR cu privire la dosarul Belina.

- Advertisement -

„Ați vorbit de criză politică și mă întrebați pe mine, care nu sunt membru de partid. Sunt ministru în acest guvern, un guvern politic. Particip la punerea în aplicare a unui program politic pe segmentul justiție, dar rămân un ministru independent. (…) Nu vă pot da eu explicații cine a generat acest conflict și cum va fi soluționat el. Ce vă pot spune este faptul că în guvern a fost pusă în discuție sesizării CCR cu privire la un posibil conflict juridic între Ministerul Public, prin DNA, care anchetează procedurile, împrejurările, circumstanțele, legalitatea adoptării a două HG. Premierul este subiect de sesizare a CCR, după cum și președintele Senatului, după cum și președintele Camerei Deputaților. În niciun caz, ministrul Justiției nu este abilitat să sesizeze CCR.”, a spus ministrul Justiției.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, la Antena 3, că va decide dacă va sesiza CCR în cazul Belina doar după ce va primi documentaţia din partea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi abia după ce va face propria evaluare.

- Advertisement -

Întrebat dacă va sesiza CCR după ce Tudorel Toader îi va trimite documentaţia, Tudose a spus: ”Numai după ce văd care sunt argumentele. Îmi fac eu evaluarea, fiindcă eu răspund de acest lucru”.

El a spus că, în momentul de faţă, nu are formulată o opinie.”Nu am pe ce. Dacă nu a venit nimic… Când va veni ceva, îmi fac şi eu o opinie pe baza documentelor domniei sale (Tudorel Toader ( n.r.)”, a mai spus premierul.

El a afirmat că ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a cerut în Guvern o cerere de sesizare a CCR în cazul Belina, iar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, urma să vină cu argumentaţia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img