spot_img
23.9 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeTitus Corlățean acuză Consiliul Județean Harghita de cenzurarea volumului "Lebăda neagră de...

Titus Corlățean acuză Consiliul Județean Harghita de cenzurarea volumului „Lebăda neagră de pe Balaton- Viktor Orbán și o obsesie asumată”

-

Împreună cu jurnalistul clujean Romeo Couți (TVR Cluj), la lansarea cărții sale „Lebăda neagră de pe Balaton- Viktor Orbán și o obsesie asumată”, astăzi, la Diverta Lipscani, în București. O carte pasionantă, provocatoare și necesară, în primul rând pentru sănătatea suferindă a democrației din Ungaria, cât și pentru informarea opiniei publice din România. O carte a cărei lansare la Miercurea Ciuc a fost anterior interzisă de Consiliul Județean Harghita, cu încălcarea tuturor regulilor care țin de libertatea presei și a informării opiniei publice în țara numită România, pentru că așa a venit „ordinul pe unitate” de la Budapesta, dar care a fost totuși lansată până la urmă, în cvasi-clandestinitate, în orașul menționat din județul de asemenea menționat din amintita țară dragă nouă, România, a scris pe Facebook senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlățean.

- Reclama -

Așa că, din rațiuni de solidaritate cu un jurnalist pe care îl cunosc și apreciez de mulți ani, cenzurat de TVR Cluj, cu binecuvântarea șefilor TVR de la Centru, am fost prezent azi la lansarea cărții sale. Se impune o traducere în maghiară, care ar putea fi utilă pentru informarea obiectivă, necontrolată de cenzura regimului de la Budapesta, atât a ungurilor din Ungaria (țară în care libertatea presei e o poveste), cât și a maghiarilor din România și de prin alte părți. Inclusiv, poate, în beneficiul măcar a unora dintre liderii UDMR, deveniți atât de dependenți de puterea politică a premierului Orban/Fidesz și de banii alocați generos de acesta fidelilor săi din Transilvania românească, aflați totuși la putere la București, mai spune Corlățean.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img