spot_img
23.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeȚinutul Secuiesc în stare de urgență

Ținutul Secuiesc în stare de urgență

-

Este pentru prima dată când în România discursul xenofob și naționalist este rostit de la înălțimea funcției prezidențiale. În alegația sa, președintele Klaus Iohannis a spus: ”În timp ce ne luptăm cu pandemia, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Ciolacu, oare ce v-a promis liderul de la Budaesta în schimbul acestei înțelegeri?”

- Reclama -

Practic, președintele îl acuză pe al treilea om în stat, președintele Camerei Deputaților, de trădare națională. Deși lansează o asemenea acuzație, acesta nu prezintă probe, pentru el totul este în cheie politică, chiar și pe timpul stării de urgență.

Iohannis derapaje în stil Vadim Tudor

Comparația Iohannis – Vadim făcută ieri de liderul USR, Dan Barna, este doar parțial adevărată. Deși mesajul celor doi este foarte asemănător, trebuie spus că Vadim Tudor nu a ocupat niciodată o funcție atât de înaltă în statul român. Vadim era recunoscut public în rol de clovn  al politicii românești, mai ales în ultimii ani ai vieții sale. Pe de altă parte, Klaus Iohannis vorbeşte de pe cea mai importantă poziție a statului român, în care partidul său a dat ”guvernul meu”.

Nu trebuie să uităm nicio clipă că suntem în stare de urgență. Că ieșim din casă cu declarație pe propria răspundere și că poliția și armata sunt pe străzi. În acest context, oare cum se simt cetățenii români de etnie maghiară? Care este raportarea lor la autorități după ce președintele a rostit fraza – Ungurii vor Ardealul!

Iohannis va rămâne în istorie drept primul președinte care a validat discursul xenofob. Acest lucru va crea valuri la nivel societății iar conflictele inter-etnice vor începe cu mult mai multă vervă. (PUBLICITATE POLITICĂ)

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...