spot_img
6.6 C
București
vineri, martie 31, 2023
AcasăDezvaluiriTimmermans și protocoalele secrete: TREBUIE O INVESTIGAȚIE

Timmermans și protocoalele secrete: TREBUIE O INVESTIGAȚIE

-

„Climatul s-a deteriorat din cauza protocoalelor secrete între serviciile secrete şi instituţii din justiţie. Cer autorităţilor române să lanseze o investigaţie asupra acestor protocoale. Cerem mai multe clarificări în legătură cu procesul specific în care trebuie să fie modificate aceste legi” , a declarat Frans Timmermans Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, la dezbaterea din Parlamentul European privind justiția din România.

- Reclama -

Declaraţiile vin în contextul în care în ultimul an au fost desecretizate protocoale între SRI şi Parchetul General, sau structuri din subordine, care arată implicarea serviciului secret în înfătuirea justiţiei, constituirea echipelor mixte de ofiţeri şi procurori şi modul în care structurile se informau reciproc.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că vor fi folosite toate mijloaccele de către Comisia Europeană pentru a regla situaţia din România, fie că este vorba despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, fie că sunt alte metode.

„Dacă sunt adoptate fără corecţii, aceste legi din domeniul penal vor periclita autonomia justiţiei în combaterea corupţiei. Veţi vedea şi în noiembrie ce s-a scris în MCV, faţă de ianuarie 2018. Situaţia s-a deteriorat. Preşedintele Juncker şi cu mine am făcut declaraţii în care ne-am exprima îngrijorarea. Am spus că e o precondiţie esenţială … În timp ce vom continua să urmărim obiectivele noastre pentru a avea un dialog cu autorităţile române, vreau să vă spun că vom vedea dacă există conflicte în ceea ce priveşte legile justiţiei şi combaterea corupţiei”, a declarat Frans Timmermans.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene atrage atenţia că vor fi folosite toate mijloaccele de către Comisia Europeană.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img