spot_img
32.9 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAnalizeThe Washington Post: Oligarhii se răscoală împotriva lui Zelenski

The Washington Post: Oligarhii se răscoală împotriva lui Zelenski

-

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski încearcă să preia puterea în țară, a declarat omul de afaceri Rinat Akhmetov, a informat The Washington Post. 

.Ahmetov și alți critici au avertizat că atacul lui Zelensky asupra oligarhilor ar putea fi o acaparare a puterii”, mai spune sursa citată.

- Advertisement -

„Nici SUA și nici UE nu au o lege cu privire la” oligarhi „care să permită întocmirea în afara instanței de liste ilegale de persoane nedorite. În schimb, au o lege privind lobby-ul”, a spus Akhmetov.

În 2021, Parlamentul Ucrainei, la inițiativa lui Zelensky, a adoptat o lege „cu privire la oligarhi”, conform căreia Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei ( NSDC ) va decide recunoașterea unei persoane ca oligarh și va menține un registru special. a unor astfel de persoane.

Secretarul NSDC, Oleksiy Danilov , a declarat în august că guvernul ucrainean verifică 86 de oameni de afaceri din țară pentru criteriile oligarhilor, dar identificarea a fost lentă. La rândul său, ministrul justiției al Ucrainei Denis Malyuska a declarat că Igor Kolomoisky și al cincilea președinte al țării Petro Poroșenko îndeplinesc criteriile prin care pot intra în registrul oligarhilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img