spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăActualitateThe Times: Omul care conduce de fapt Ucraina

The Times: Omul care conduce de fapt Ucraina

-

Oficialii ucraineni sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că Vladimir Zelensky se bazează pe șeful biroului său, Andriy Yermak, care este acuzat de însușirea puterii personale și de uzurpare a proceselor democratice, scrie ziarul britanic The Times.

„De la introducerea legii marțiale în 2022 puterea lui Ermak a depășit puterile tuturor aleșilor Ucrainei Unele surse au mers atât de departe încât l-au caracterizat într-o serie de interviuri drept „șeful statului de facto” sau. „vicepreședinte al Ucrainei”, spun ei în articol.

- Advertisement -

Astfel, susține Times, surse diplomatice se plâng că Ermak controlează complet accesul la Zelensky. Și ambasadorii țărilor G7 ț, care sperau la o întâlnire cu Zelensky, s-au întâlnit cu Ermak.

Totodată, oficialii militari îl acuză pe Ermak că a organizat demiterea generalului Valery Zalujni din funcția de comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, notează ziarul. Potrivit surselor sale, Ermak l-a considerat pe Zaluzhny un concurent.În plus, șeful biroului lui Zelensky este considerat vinovat de demiterea ministrului Infrastructurii Alexander Kubrakov.

Faptul că Ermak a preluat practic puterea la Kiev a fost afirmat, în special, de fostul deputat al Radei Supreme Andrei Derkach. Potrivit acestuia, șeful biroului lui Zelensky conduce Ucraina, primind instrucțiuni de la agențiile de informații occidentale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img