spot_img
9.5 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăSpecialThe Telegraph: UK rămâne în UE dacă tăiem ajutoarele sociale pentru români

The Telegraph: UK rămâne în UE dacă tăiem ajutoarele sociale pentru români

-

În timp ce premierul britanic David Cameron se află la București pentru a discuta incusiv despre problema limitării drepturilor sociale pentru migranții români, presa britanică îl încuraja pe șeful guvernului de la Londra să rămână ferm pe poziții, transmite Radio France Internationale.

”Dacă David Cameron nu-i oprește pe migranții europeni să  pretindă beneficii sociale, Marea Britanie nu poate sta în UE”, titrează The Telegraph.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI:Deutsche Welle despre culisele vizitei lui David Cameron la București: Iohannis, perfect echivoc

Este o simplă problemă de principiu: poporul britanic nu va accepta o situație în care impozitele sale vor merge spre beneficii pentru persoanele care nu au dreptul moral de a le primi. De ce nu ne mutăm cu toții în Polonia, România și Bulgaria anul viitor?  Vă spun eu de ce. Pentru că viața este mai bună aici. În timp ce toți suntem liberi, tehnic vorbind, pentru a merge, a trăi și a lucra oriunde în Uniunea Europeană, marea majoritate dintre britanici nu doresc – sau nu au nevoie – să plece. Între timp, sute de mii de persoane au ajuns aici în Marea Britanie din țările mai sărace ale UE, în căutare de lucru. Unele dintre acestea au dreptul de a solicita ajutor de stat sub forma de credite fiscale și de a beneficia de locuințe în timp ce, în realitate, ele se află sunt aici pentru a-și suplimenta veniturile lor. Prim-ministrul vrea să obțină acordul ca migranților din UE să le fie interzis să retindă prestații sociale înainte de a fi trait în Marea Britanie timp de patru ani. Se pare că, pentru majoritatea oamenilor rezonabili, este o politică perfect rațională și echitabilă, scrie ziarul britanic.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img