spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăArmataThe Shadow Commander pregătește atacarea Israelului: ARMATA ISRAELIANĂ A DEZVĂLUIT MARȚI LOCAȚIILE...

The Shadow Commander pregătește atacarea Israelului: ARMATA ISRAELIANĂ A DEZVĂLUIT MARȚI LOCAȚIILE ȘI COMANDANȚII BAZELOR IRANIENE DIN SIRIA

-

Generalul Qassem Soleimani, comandantul grupării iraniene de elită Quds Forces, forța specială de elită extra-teritorială a Gărzilor Revoluționare, conduce pregătirile pentru primul atac direct iranian asupra Israelului, dezvăluie siteul israelian Debka, considerat nr.1 în informații militare și serviciile secrete.

La sfârșitul anului trecut Liderul mişcării islamiste Hamas, Yahya Sinwar, a declarat că a discutat telefonic cu Qassem Soleimani care i-a promis că Gărzile Revoluţionare vor fi alături de conducerea Hamas. Yahya Sinwar a subliniat că Suleimani i-a promis că va oferi poporului palestinian toate mijloacele de care dispun Gărzile Revoluţionare în lupta pentru Ierusalim.

- Advertisement -

Soleimani este supra numit The Shadow Commander și este considerat unul din cei mai pregătiți comandanți militari iranieni. Despre el se spune că ar fi fost cel care l-ar fi convins pe Vladimir Putin să intervină în Siria

Flota aeriană iraniană este răspândită în patru baze siriene: Aleppo, Saiqal, Damasc și T-4 lângă Homs.

- Advertisement -

În acest timp, mai scrie Debka, zborurile comerciale iraniene Simorgh Air și Pouya Air transportă echipamente militare în Siria.

Marți, israelienii au dezvăluit într-un comunicat locațiile bazelor iraniene din Siria, precum și identitatea comandanților acestora. Comunicare a fost făcută de IDF, armata israeliană.

Aceste dezvăluiri și tonul lor au fost în contrast evident cu tăcerea ciudată a guvernului israelian și a șefilor de securitate și acordul pasiv cu privire la creșterea constantă a activelor sale militare ale Teheranului în Siria în ultimii doi ani, punctează Debka.

Informațiile dezvăluite marți atestă convingerea din ce în ce mai mare a lideriilor strategici ai Israelului că gărzile revoluționare iraniene (IRGC) se pregătesc de o operațiune militară pentru a pedepsi Israelul pentru atacul său aerian din 9 aprilie asupra bazei aeriene Syrian T-4, mai spune site-ul israelian.

Un oficial de securitate israelian a declarat pentru Reuters că „armata a oferit detalii despre „forţele aeriene ale armatei iraniene despre care se crede că vor ataca Israel, în baza ameninţărilor din partea Iranului că vor răspunde la atacul asupra bazei militare T-4”.

Informații scurse către New York Times și mass-media israeliană a udenunțat în mod incorect atacul asupra T-4 de duminică ca fiind primul atac al Israelului asupra comandanților iranieni. De fapt, forțele aeriene israeliene au lovit un grup de comandanți iranieni într-o vizită secretă în Quneitra la granița cu Înălțimile Golan din Israel, pe 18 ianuarie 2015, omorând doi generali iranieni, Mohammad Ali Allah Dadi și Abu Ali al-Tabtabani. Iar în anul următor, pe 26 iulie, un atac de rachetă israelian a vizat și a ratat un alt vizitator secret în Quneitra, generalul iranian Mohammad-Reza Naghdi.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img